Tilbage
Menu
0

Badeværelse og badmiljø | Køb ting til badeværelset online

Badeværelset er også massebetegnelsen for toilettet

I gamle dage var der ikke noget der hed badeværelse. Her havde man et skur i baghaven med en spand, og når man skulle i bad var det i en balje på gårdspladsen eller i et rum i huset. Det var først da man fik indlagt vand i husene at ordet baderum optrådte første gang. Dog var det uden varmt vand indlagt. Skulle man i bad måtte man koge vand først, så man havde varmt vand til sit bad.

Da oliefyret gjorde sit indtog i Danmark, fik man varmt vand i husene og så blev det for alvor fedt at have sit eget bad. Man kunne nu fylde sit badekar med varmt vand direkte fra hanen. Senere hen kom brusebadet, og nu var der også kæmpe besparelser på vandregningen, da et brusebad er betydelig billigere end et karbad.

Et badeværelse er ikke kun til bad

Man benytter det også til toiletbesøg, barbering osv. Nogle bruger også sit badeværelse til at vaske tøj og tørre tøj i. Men i nyere tid er badeværelset faktisk også blevet et opholdsrum. Rummet er blevet større og man prioterer sit badeværelse i langt større grad i nybyggeri i dag end førhen. Det betyder også at man stiller højere og højere krav til indretningen i et bademiljø, især i forhold til baderumsmøbler, håndklædetørrere, toilet og bruseløsning. Med øget fokus på design og mode er udvalget af badeværelset også blevet markant større. Du finder derfor i dag nemt inventar og sanitet til dit badeværelse selvom din stil er lidt anderledes end normalen.

Tørrer du dit tøj på dit badeværelse?

Når man gør det skal man dog lige tænke sig om, da tørring af tøj generere meget fugt, og en effektiv ventilation derfor er nødvendigt. Enten i form af en ventilator med fugtstyring, eller en mere avanceret løsning hvor man monterer et varmegenvindingssystem i huset. Det kan afhjælpe mulige fugtproblemer og hjælpe til med at forbedre indeklimaet.

Hvilken beklædning af væg skal man vælge til sit badeværelse?

Der findes mange overflader til benyttelse på væggene i sit baderum. De mest benyttede er fliser og venyl, men nogen vælger også at bruge glasvæv. Fordelen ved fliser og venyl er at vandet er betydelig lettere at tørre af efterfølgende, og man undgår derved mug problemer i badet. Man får også et mere eksklusivt look når man vælger fliser til badeværelset, da der ikke er noget flottere end nogle store pæne klinker i 60 x 30 cm i længderetningen.