Tilbage
Menu
0

Husk at du kan kontakte os på
telefon: 86 77 00 44 og e-mail: salg@lavprisvvs.dk
- Se åbningstider

Brønde & Opføringsrør

Historien bag kloakering

Kloakkens historie går helt tilbage til antikkens rom, hvor man anlagde store murede kloakker, så man kunne lede spildevand væk fra byerne. I middelalderen så man dog ikke et behov for at opretholde et sådant niveau af renlighed. Det var derfor først i slutningen af de 18. århundrede og begyndelsen af det 19. århundrede, at man for alvor begyndte at anlægge ordentlige kloakker. Et klogt valg, da vores byer i dag ellers ville være uudholdelige at bo i, og vores jord og vand ville være blevet meget forurenet.

Kloakering i dag

I dag løber alt spildevandet fra køkkenvasken, badet, toilettet og for mange også tagvandet ved i et ledningssystem under jorden, som leder vandet til kommunens kloak under gaden. Spildevandet opsamles foran huset i en såkaldt rensebrønd. Dækslet af denne kan tages af, så man kan rense kloaksystemet. Endnu en brønd, en skelbrønd, er der ofte ved skellet mellem den enkelte husstands kloak og kommunens kloak. Hvis du har problemer med forstoppelse kan det i denne skelbrønd ses hvorvidt forstoppelsen er i kommunens del eller i din del af kloaksystemet. For hvis både rensebrønden og skelbrønden er fyldt med vand er forstoppelsen i kommunens del, og du skal kontakte kommunen for rensning. Hvis det dog kun er rensebrønden, der er fyldt med vand og skelbrønden er tom, så er det i din del af kloaksystemer der skal renses, og du har ansvaret for det. I sådan tilfælde er det en god idé at kontakte et spulefirma, for at få renset systemet. Inde det når at gå så galt er der dog en række ting man kan gøre for at undgå dette og dermed løbende vedligeholde kloakken. Først og fremmest er det vigtigt at man med jævne mellemrum renser vandlåse og gulvafløb. Til dette kan en afløbsrenser være til god gavn. Disse modeller kan du se mere om under vores udvalg på siden af afløbsrensere.

Stort udvalg i billige kloakrør og brønde

Vi har alt hvad du skal bruge til kloak og brønde, altid til den laveste pris på nettet. Vi bestræber os på at have et så komplet sortiment i alt hvad man skal bruge til kloak og brønde som muligt. Det vil altså sige at står du med et nyt projekt der omhandler kloak og brønde er du havnet det rigtige sted. Vi har forhandlet de skarpeste rabatter ved leverandørerne så vi altid kan være konkurrencedygtige på de mest essentielle dele til kloak og brønde.

Brønde og kloak i flere størrelse og til alle formål

Vores sortiment dækker brønde og kloakrør til alle formål om det er afløbsrør, rendestensbrønde, tagnedløbsbrønde, tørbrønde, nedsivningsanlæg, pumpebrønde eller brønddæksler som du mangler, så har vi det. Vi har de enkelte produkter i mange størrelser både i forhold til diameter og længde.

Hvilken dimension skal jeg vælge til min kloak eller brønd?

Som udgangspunkt er en diameter på Ø 315 mm standard til langt de fleste ting, men du er altid velkommen til at ringe og få en snak med vores medarbejdere der kan hjælpe dig med en vurdering af netop dit projekt. Kloak og brønde kræver ofte etablering i samarbejde med en autoriseret kloakmester, derfor er rådføring med en professionel altid at foretrække.

Chatten Start en chat